Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Δύσκολα τα πράγματα για τον θρόνο του Θεόφιλου στα Ιεροσόλυμα μετά τις πωλήσεις εκτάσεων του Πατριαρχείου στους Εβραίους


Πολύ γρήγορα έφτασε η είδηση, σε όλο το Aραβικό ποίμνιο και στην Ιερουσαλήμ αλλά και στην Ιορδανία για τα τελευταία γεγονότα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ.Θεοφίλου στην Ναζαρέτ, που με την βοήθεια Iσραηλινής αστυνομίας, προσπάθησε να διαλύσει το αγριεμένο πλήθος. Ο θυμός και η οργή εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλο τον Αραβικό ορθόδοξο κόσμο της Ιερουσαλήμ αλλά και της Ιορδανίας. Ο κ. Θεόφιλος πλέον επισκέπτεται αθόρυβα την Ιορδανία την Ραμάλλα την Ναζαρέτ και το Μπειτσαχούρ γιατι όπως του έχουν δηλώσει είναι ανεπιθύμητος στο ποίμνιο.

Το σημαντικότερο γεγονός που εξαγρίωσε περισσότερο τα πράγματα ήταν η πρόσληψη Ισραηλινών σωματοφυλάκων (bodyguard) για την προστασία του Θεοφίλου σε μία περίοδο που το Πατριαρχείο αργεί να πληρώσει τους μισθούς των Ιερέων μέχρι και δύο μήνες.
Ήδη από εχθές Άραβες Όρθόδοξοι από την Ιορδανία την Παλαιστίνη και την Ιερουσαλήμ ετοιμάζονται να διαδηλώσουν κατά του Θεοφίλου εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας. Άραβας υποστηρικτής του πατριαρχείου δήλωσε και είπε << δυστυχώς εκδιώξαμε τον πατέρα μας τον Ειρηναίο και βάλαμε στο θρόνο ένα Πατριό>>. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Ελληνική Κυβέρνηση κρατούν σιγή ιχθύος. ¨Ηδη πολλοί από τους Συνοδικούς Αρχιερείς έχουν απομακρυνθεί από το περιβάλλον του κ. Θεοφίλου και πολλοί χαμηλόβαθμοι κληρικοί και ιδιαίτερα οι αραβόφωνες κληρικοί. Αραβόφωνες κληρικοί δηλώνουν ότι το Πατριαρχείο πρώτη φορά βρίσκετε σε αυτή την παρακμή.

greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.