Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Προειδοποίησε το ΝΑΤΟ για τη στρατιωτική βία στη Λιβύη


Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα το ΝΑΤΟ να μην χρησιμοποιήσει υπερβολική βία στη Λιβύη και έκανε έκκληση για πολιτική διευθέτηση της διαμάχης...
Συγκεκριμένα, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι θα ήταν σημαντικό να μην χρησιμοποιηθεί «υπερβολική στρατιωτική βία που ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω απώλειες μεταξύ των αμάχων».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να μεταφερθούν αμέσως τα πράγματα στην πολιτική φάση και να προωθηθεί μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση».

Ο κ. Λαβρόφ ανέφερε ότι υπήρξαν περιπτώσεις που η εντολή των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη παραβιάστηκε κι ανέφερε για παράδειγμα τις συνομιλίες που έγιναν για την πιθανότητα να γίνουν και χερσαίες επιχειρήσεις-κάτι που δεν περιλαμβανόταν στην εντολή του Ο.Η.Ε.

Καταλήγοντας ο κ. Λαβρόφ είπε ότι επιθυμεί να δει τα εμπλεκόμενα μέρη στη Λιβύη να καθίσουν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων για να συμφωνήσουν για το μέλλον της χώρας τους.  

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.