Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Δεν παράγουμε τίποτα... Μήπως πρέπει να αρχίσουμε;


Νομίζω ότι όσοι είδαν την συνέντευξη του κ Παπαδοπούλου πρώην υπουργού οικονομίας του ΠΑΣΟΚ στον κ Παππαχελα..

απλά είδαν και την πραγματική δραματική κατάσταση της οικονομίας μας από έναν πολιτικό που δεν τον νοιάζουν πλέον οι συνέπιες αυτών που λέει. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματική κατάσταση της χώρας μας.. είμαστε τελειωμένοι. Η χώρα έχει ένα τρομακτικό πρόβλημα (εκτός από το τεράστιο εξωτερικό χρέος), ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος πει το αντίθετο είναι απλά ανίδεος. Δυστυχώς τα προηγούμενα 20 χρονιά η πλασματική ανάπτυξη της χώρας μας βασίστηκε ( εκτός από τις μίζες και την κακοδιαχείριση) πάνω στις υψηλές αμοιβές του δημοσίου τομέα και των ΔΕΚΟ και τις παχουλές συντάξεις ( όχι βέβαια αυτές των 300€) οι οποίες μια και ήταν αδύνατο να καλυφθούν από τον φτωχό προϋπολογισμό της χώρας μας, καλύφθηκαν από πού αλλού… από δανεικά. Και όλα αυτά έγιναν εις βάρος του ιδιωτικού τομέα που μην μπορώντας να κάνει τίποτα άλλο ακολούθησε την άνοδο των μισθών του δημοσίου με αποτέλεσμα να χάθουν σταδιακά ανταγωνιστικότητα τα προϊόντα μας. Και.. τι ειρωνεία .. μόλις πιάσαμε τον μέσο όρο αμοιβών και μισθών της Ε.Ε ( αυτό που οι συνδικαλιστές μας είχαν καθημερινή καραμέλα στα επιχειρήματα τους εδώ και 20 χρόνια) να και η καταστροφή, πτωχεύσαμε… πιάσαμε πάτο..ποιο κάτω δεν πάει. Δυστυχώς αγαπητοί μου πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας να κατανοήσουμε ότι Ελλάδα είναι μια μικρή βαλκανική χώρα και είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ μια βαλκανική χώρα να έχει μισθούς Γερμανικούς η Γαλλικούς η Σκανδιναβικούς. Αυτή είναι μια παρατήρηση για την κ Παπαρήγα και για τον κ Τσιπρα που μάλλον τόσα χρονιά ζουν κάπου αλλού, σε άλλη διάσταση μια και δεν βλέπουν τίποτα από τα καθημερινές ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις.
Τώρα για το τι κάνουμε αύριο που είναι και το ζητούμενο, όχι για εμάς αλλά για τα παιδιά μας?? Αν δεν υπάρξει μια γενική πολιτική συστράτευση με έναν συγκεκριμένο στόχο που δεν είναι άλλος από την επανέναρξη της παράγωγης στην Ελλάδα, έτσι ώστε να αρχίσει η χώρα μας επιτέλους να παράγει και να εξάγει, διορθώνοντας έτσι το εμπορικό της ισοζύγιο συναλλαγών και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας .. αλλιώς φίλοι μου η καταστροφή είναι μπροστά μας… και μάλλον δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.
Δυστυχώς για να κάνουμε ποιο ανταγωνιστικά εξαγώγιμα προϊόντα μας, αυτό προϋποθέτει ακόμα ποιο χαμηλότερους μισθούς..και ποιος από εμάς Έλληναρες μου μπορεί να το δεχτεί αυτό???
Μήπως είναι ώρα και λίγο πριν τον χορό του Ζάλογγου .. να κάνουμε και εμείς σαν Έλληνες κάτι για την Ελλάδα??? η θα περιμένουμε για ακόμα μια φορά να κάνει κάτι αυτή για εμάς??

Ένας αναγνώστης από την πολύπαθη Χαλκίδα 

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.