Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Η μοναξιά του τερματοφύλακα πριν τα... πέναλτι


  • Δεν ανοίγεται σε κανέναν πια ο Παπανδρέου
Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον στενό κύκλο των ανθρώπων του Γιώργου Παπανδρέου, εξομολογούνται ότι ο πρωθυπουργός τελευταία δεν μιλά σε κανέναν.


Παλαιότατοι συνεργάτες του, που θεωρούνται "οι δικοί του άνθρωποι" παρατηρούν ότι ο Παπανδρέου τελευταία δείχνει προβληματισμένος, ακούει όσους θεωρεί ότι έχουν να πουν κάτι σοβαρό, αλλά δεν ανοίγεται καθόλου.

Προφανώς επίκεινται αποφάσεις και ο Γιώργος Παπανδρέου θα τις πάρει μόνος του, αφού μοιάζει ότι έτσι κι αλλοιώς μόνος του είναι. Λένε ότι η μοναξιά είναι το βαρύ κόστος της εξουσίας, ειδικά στα δύσκολα όπως είναι τώρα.

Οι υπόλοιποι μάλλον προσπαθούν να κρατήσουν θέση σε ναυαγοσωστική λέμβο. Οι ίδιοι, που μέχρι πρότινος διαγκωνίζονταν ποιός θα κάτσει πιο κοντά του. Άσχετα, που το προνόμιο το είχε κυρίως ο Γερουλάνος.

Μήπως, όμως, μέσα από το συγκεκριμένο μοναχικό "σκηνικό", ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να κατανοήσει -επιτέλους- πως κανένας δεν δικαιούται, σε καμία χώρα, να επιβάλει τις απόψεις του ή τις όποιες ιδεοληψίες του, σε έναν ολόκληρο λαό, περιμένοντας να τύχει αποδοχή και όχι αντιδράσεων;

Η σημερινή μοναξιά του πρωθυπουργού, είναι το αποτέλεσμα του τέταρτου δρόμου που επέλεξε ο ίδιος για την χώρα. Ίσως να μην γνώριζε πως σε αυτόν τον δρόμο θα προχωρούσε και ο ίδιος... και ίσως να μην γνώριζε πως όσοι τόλμησαν να ακολουθήσουν τον συγκεκριμένο δρόμο, αποχώρησαν με... ελικόπτερα.

Δυστυχώς (και εκφράζουμε απολύτως προσωπική πολιτική άποψη) κι επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει πλέον πως η ημερομηνία λήξης του ως πρωθυπουργού και ως πολιτικού έχει έρθει, θα προσπαθήσει να αντιδράσει και να καθυστερήσει με κάθε τρόπο το επαίσχυντο πολιτικό του τέλος. Επειδή, μάλιστα, φοβάται πως θα βρεθεί αντιμέτωπος και με την Δικαιοσύνη για πλείστες όσες πολιτικές του αποφάσεις και ενέργειες που συνετέλεσαν στην οικονομική (μόνο;) κατοχή της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει απειλητικός για πολλούς που μέχρι και σήμερα βρίσκονται δίπλα του ή απέναντί του. Ίσως να τολμήσει να αμφισβητήσει ακόμη και την λαϊκή προτροπή για αλλαγή της "κυβερνητικής" πολιτικής που πνίγει την χώρα.

Γιατί όχι άλλωστε; Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλοι οι "φίλοι" του στην βόρεια Αφρική δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν βία κατά των λαών τους... όντας σοσιαλιστές με πρόεδρό τους τον Γιώργο Παπανδρέου...

Κωνσταντίνος
/kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.